dimecres, 26 d’abril de 2017

Llegendes històriquesPau Casals va néixer el 29 de desembre de 1876 al Vendrell (Baix Penedès), fill del català Carles Casals i de la porto-riquenya Pilar Defilló. 

Des de la infantesa va mostrar una gran sensibilitat per la música.

Als cinc anys ja estudiava piano, flauta i violí gràcies al seu pare, músic, que li va transmetre els primers coneixements musicals. En aquesta edat fa la seva primera actuació musical al cor de l'església 
del Vendrell i als sis anys va fer la primera composició: un regal per al seu padrí el dia del seu sant. 

Extreta de Vikipèdia


El 1883, amb l'ajuda del seu pare, va compondre una partitura per una representació dels Pastorets.
L'any 1885, Casals va quedar impressionat  davant l'actuació dels pallassos "Los tres bemoles", un dels quals tocava còmicament una pipa enorme que tenia forma de violoncel. Aquesta actuació dels pallassos -Casals no havia vist mai un instrument de corda que es toques en aquella posició- juntament amb el recital de violoncel que el professor Garcia de Barcelona va fer al Centre Catòlic del Vendrell, van fer que Pau Casals decidís que seria violoncel·lista. A la fi del recital del professor Garcia, va demanar als seus pares un violoncel. Aquests no li van comprar, ja que tenia molts instruments. En veure la il·lusió que li feia, però,un veí li va construir un amb una carbassa, després hi posa unes cordes i en acabar una capa de pintura.


NAIXEMENT: El Vendrell (Catalunya),  29 de desembre de 1876.
MORT: San Juan (Puerto Rico), 22 d'octubre de 1973 (als 96 anys) .
SEPULTURA: Cementiri del Vendrell.
OCUPACIÓ: Pedagog, director i compositor.
PREMIS: Grand Officer of the legion of honour, Grand Cross of the national order of merit, Grammy lifetime achievement award , Charles E. Lutton man of music award, Medalla d'or de la generalitat de Catalunya, Medalla presidencial de la llibertat
INSTRUMENTS QUE TOCAVA: 
Violoncel, violí, piano, flauta.

Font: Viquipèdia.                       


Foto realitzada per la Júlia

                           
Nil i Marc A.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris de la revista, no es publiquen immediatament. Quan el moderador els hagi acceptat, apareixeran publicats.

Aquest és el motiu de seguretat pel que no els veus publicats ara.

Et demanem una mica de paciència i et donem les gràcies per la teva aportació.